به گزارش خوبان: علیرضا نوروزی متولد سال 1354 در خمام است. وی که کاراته را از سن 10 سالگی آغاز کرده، اکنون به عنوان داور بین المللی به فعالیت مشغول است. پای صحبت این نخبه ورزشی خمام نشستیم تا از ناگفته هایش بشنویم. در ادامه با ما همراه باشید.
یک برش از زندگی
علیرضا نوروزی هستم. متولد سال 1354. هم اکنون دانشجوی ارشد رشته تغذیه ورزشی هستم.
شروع کاراته از سن 10 سالگی
از سال 1364 کاراته را زیر نظر استاد صفر نوروزی در روستای فشتکه خمام شروع کردم و سال 73 به رشت آمدم و تمریناتم را ادامه دادم.
همه عناوین علیرضا
در سال 82 در مسابقات کاپ آزاد ترکیه مقام اول را کسب نمودم.
در سال 84 در مسابقات آسیایی سبک شیتوریو در هند هم مدال طلا به دست آوردم.
در سال 86 در باکو گردن آویز طلا را به گردن آویختم.
همچنین در سال 87 در مسابقات جام جهانی در اکراین مقام دوم را کسب نمودم.
البته من فقط مدال های طلا را عرض کردم و از گفتن بقیه چشم پوشی کردم.
ادامه کسب افتخارات با تیم دانشگاه آزاد
با بالا رفتن سن تعداد مسابقات را کم کردم و به علت تحصیل در دانشگاه آزاد رشت به عضویت تیم کاراته این دانشگاه درآمدم. در 4 سالی که در دانشگاه تحصیل می کردم و کاپیتان تیم هم بودم، عناوین متعدد کشوری و منطقه ای کسب نمودم.
شروع داوری
داوری را از سال 76 شروع کردم اما به صورت جدی از سال 82 وارد این عرصه شدم.
در سال 86 به عنوان یکی از داوران ممتاز استان انتخاب شدم. امسال هم در مسابقات غرب آسیا به عنوان داور شرکت کردم.
قرار است 26 همین ماه، به عنوان تنها داور ایرانی ، به مسابقات مارمارا در ترکیه اعزام شوم. این مسابقات در ترکیه از اعتبار بالایی برخوردار است. تا جایی که رئیس جمهور این کشور هم از نزدیک شاهد آن خواهد بود.
چند کلمه در خصوص کاراته خمام
کاراته خمام از پتانسیل قوی برخوردار است. اما رسیدگی خوبی به کاراته خمام چه در بخش تبلیغات و چه در بخش استاژ نشده است. متاسفانه باید گفت که هیئت کاراته خمام در این زمینه بسیار ضعیف عمل می کند. والا بیشترین مربی ورزشی خمام، بیشترین داور و بیشترین مقام متعلق به رشته کاراته است.
یک نکته مهم هم این است که بچه های روستا به نسبت بچه های شهر، خیلی جسورتر و قدرتمند تر هستند. همه کسانی که موفق به کسب عنوان های قهرمانی شده اند، از بچه های روستا بودند.
ضرورت برنامه ریزی ورزشی برای آینده فرزندان
رشته کاراته یک رشته کاملا علمی – ورزشی و دارای یک شناسنامه ورزشی است. اگر روی بچه هایمان برنامه ریزی کنیم قطعا موفق می شویم.
کاراته گیلان همواره جزو سه تیم برتر کشور بوده است. سعید حسنی پور و جاسم ویشگاهی از بزرگان کاراته هستند که متاسفانه بهای لازم به آن ها داده نشده.
مظلومیت تمامی رشته های ورزشی در برابر فوتبال
توجهی که به یک فوتبالیست می شود قابل مقایسه با ورزشکاران دیگر رشته ها نیست. در واقع بودجه ای که در تمامی رشته های ورزشی هزینه می شود به اندازه بودجه فدراسیون فوتبال نیست. این در حالی است که مدال های رشته های دیگر در عرصه های بین المللی بسیار بیشتر از فوتبال است. مسئولین خودشان می دانند ولی نمی دانم چرا توجه نمی کنند.
استاد جمشید انصاری؛ افتخار خمام
مسابقات سبک گوجوریو واتانابه که اخیرا در رشت برگزار شد مسابقات بدی نبود. اما نمی شود از آن انتظار زیادی داشت. از این نظر که بچه ها خود را در سبک گوجوریو واتانابه آماده می کنند مسابقات خوبی بود. ما هم به نوبه خود افتخار می کنیم که استاد جمشید انصاری، رئیس سبک واتانابه کشور، اهل خمام هستند.
تنها داور ورزشی در سطح آسیایی در خمام
در خمام تا امروز درهیچ رشته ورزشی داور آسیایی نداشته ایم و بنده به عنوان نخستین داور خمام در رشته کاراته در سطح آسیا فعالیت می کنم.
وضعیت خوب داوری در ایران
داوری در ایران پیشرفت خوبی دارد. تعداد داوران ایرانی در رشته کاراته بسیار زیاد است، این در حالی است که در برخی کشورها، تعداد کل داوران کاراته از عدد 30 فراتر نمی رود، اما ما تنها در استان گیلان 33 داور کاراته داریم.
روی ایران حساب ویژه ای باز می کنند
تیم ملی ایران در هر مسابقه ای که شرکت می کند روی کشور ما یک حساب دیگری باز می کنند.
در 50 سال اخیر کاراته ایران، مسعود رهنما برای اولین بار در تاریخ کاراته، تیم ایران را بر روی سکوی قهرمانی جهانی برد.
کاراته ایران در مقایسه با آلمان و فرانسه که از قطب های کاراته جهان هستند از نظر مالی، تغذیه ای و … قابل مقایسه نیست ولی باز کاراته ایران قهرمان شد.
اگر مدیران به کاراته کاهای کشور بها دهند هیچ کشوری جرات نمی کند در مقابل ایران قد علم کند.
یک نکته
جاسم ویشگاهی به عنوان سرمربی تیم ملی سوئد فعالیت می کند که برای گیلانیان یک افتخار است.
استمرار در قهرمانی مهم تر از قهرمان شدن
بر روی سکوی قهرمانی رفتن تنها 5 دقیقه طول می کشد اما استمرار داشتن در این راه و باقی ماندن بر این قهرمانی بسیار مشکل است.
کلام آخر
هر طور شده بچه ها را به سمت ورزش بکشانیم. نوع ورزشش هم مهم نیست. فقط ورزش کردن مهم است. این باعث می شود تا از بسیاری از انحرافات جلوگیری شود.
دست همه مدیران و مربیان برای اهتمام به امر ورزش در گیلان را می بوسم.
انتهای پیام/94
سوت بازی مس کرمان و تراکتور تبریز به میلاد موسوی رسید
کیان شیرزاد به تیم فوتبال نونهالان ملوان بندرانزلی پیوست
۲۲ هزار جلد کتاب در کتابخانه عمومی خمام موجود است
اهدای اعضای بدن شهروند گیلانی؛ نجاتبخش ۳ بیمار بدحال
برنامه گشتهای بازرسی از سطح بازار خمام مرتب انجام می شود