به گزارش خوبان، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی امروز مجلس گفت: اگر بودجه جاری کشور تا این حد متورم نبود، آیا کشورهای زیادهخواه غربی میتوانستند تا این حد گردن کلفتی نسبت به مسئله هستهای ایران داشته باشند و با ابزار تحریم حرف زور بزنند؟
وی افزود: همه دولتها در ادوار مختلف پس از انقلاب از کوچک کردن دولت و کاهش هزینه جاری سخن گفتند. سؤال اینجاست کدام موفق شدند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز متاسفانه درآمد کل کشور برابر هزینه جاری ادارات شده است و چیزی برای عمران کشور باقی نمانده است تا مردم از آن منتفع شوند. چرا این وضع وجود دارد. ریشه آن این است که دولتها و مجالس همگی با رای مردم سر کار میآیند و این نوع جراحیهای اقتصادی که قطعا به نفع ملت و کشور است، وقتی در کشمکش سیاست داخلی گرفتار میشود کسی شجاعت برای اقدام ندارد.
لاریجانی ادامه داد: اینگونه اصلاحات با افکار پوپولیستی اتفاق نمیافتد افکار پوپولیستی نوعی عوامزدگی است نه مردمی بودن و نه رعایت مصالح کشور که نمونه این گونه تصمیمات را در نحوه اجرای هدفمند کردن یارانهها میتوان دید که به جای ایجاد مجال جهت توسعه و عمران کشور، عملا هزینه جاری کشور به میزان حداقل ۲۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
وی افزود: سالهاست که سیاست اصل ۴۴ ابلاغ شده و قانون آن به تصویب رسیده آیا واقعا امروز صنعت و اقتصاد کشور در دست ملت است یا سایه بخشهای دولتی و شبه دولتی همچنان اقتصاد را به بیماری مزمن کم بهرگی مبتلا کرده است.
رئیس قوه مقننه خاطرنشان کرد: اکثر پروژههای عمرانی کشور از سنخ پروژههای ذیل اصل ۴۴ است که باید به بخش خصوصی واگذار شود.
لاریجانی ادامه داد: در شرایط فعلی که بر حسب گزارش رئیسجمهور، حدود ۴۰۰ هزار میلیارد بودجه عمرانی در دست اجرا داریم و از طرف دیگر حداکثر ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی میتوانیم برای سال آینده در نظر بگیریم، تصمیم بگیریم این پروژهها را به مردم واگذار کنیم نه اینکه این ثروت را معطل نگاه داریم و بعد از سالها تاخیر اگر ساخته شود، تازه باید طبق اصل ۴۴ آنها را واگذار کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان اظهار داشت: در آستانه بودجه سال آینده قرار داریم و شما قدرت تغییر شرایط را بر این اساس دارید.
لاریجانی تصریح کرد: در همین بحث هستهای ملاحظه کنید تشکیلات سازمان ملل چه آژانس و چه شورای امنیت که با کمکهای مالی کشورها منجمله ایران اداره میشود، تصمیم به تحریم ایران و این همه فشار بر ایران گرفتهاند.
وی افزود: سازمانهای بینالمللی در این مدت چه مشکلی را از کشورهای اسلامی حل کردند، به عنوان مثال مشکل مردم فلسطین در سازمان ملل حل شد یا سازمان ملل از اشغال عراق و افغانستان جلوگیری کرد یا در مسئله جنگ ۳۳ روزه ۲۲ روزه و ۸ روزه علیه مردم لبنان و فلسطین اقدامی توسط سازمان ملل انجام شد.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: امروزه پس از ۱۰۰ سال حدس مدرس در مورد سازمانهای بینالمللی به واقعیت پیوست و سازمان ملل متحد امروزه به سازمان ایالات متحده بیشتر شباهت یافته است.
لاریجانی در ادامه سخنان خود، با گرامیداشت روز مجلس و تسلیت به مناسبت شهادت شهید مدرس اضافه کرد: مدرس همانگونه که امام (ره) فرمود ستاره درخشان بر تارک کشور بود و امام اینگونه در مورد وی میفرماید شهید بزرگ ما مرحوم مدرس که القاب برای او کوتاه و کوچک است، ستارههای درخشانی بود که بر تارک کشوری که از ظلم و جور رضاشاهی مینمود و تا کسی آن زمان را درک نکرده باشد ارزش این شخصیت عالی مقام را نمیتواند درک کند. ملت ما مرهون خدمات و فداکاریهای اوست و اینک که با سربلندی از بین ما رفته، بر ماست که ابعاد روحی و بینش سیاسی و اعتقادی او را هر چه بهتر بشناسیم و بشناسانیم.
وی افزود: مدرس در دوره دوم مجلس شورای ملی در سال ۱۳۲۷ هجری قمری به عنوان مجتهد مسلم و یکی از علمای طراز اول مملکت از طرف مراجع نجف اشرف نامزد شد و پس از انتخاب برای نظارت در امور شرعی و قوانینی که مجلس میگذراند از اصفهان به تهران میآید و به عنوان نماینده مجلس وارد میدان سیاست میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تمام دوره دوم مجلس نقش او بیبدیل بود البته نقش مدرس در مجالس بعدی تا مجلس ششم به دلیل فضای متغیر سیاسی اجتماعی کشور در هر یک به نحوی ظاهر شد اما در تمام این دورهها که رهبری اکثریت را بر عهده داشت چه رهبری اقلیت یک ویژگی ممتاز در شخصیت او همه را تحت تاثیر قرار میداد این بود تفکر عمیق اسلامی و فضل و کمال معنوی او بود.
لاریجانی اضافه کرد: تفکر و فضائل مدرس متاثر از سوابق تحصیلی وی چه در مکتب اصفهان و چه در مکتب فقهی نجف بوده است. او جامعیت معقول و منقول را پیدا کرد. در ۱۳ سال تحصیل در اصفهان فرصت یافت تا در علوم معقول و منقول از محضر میرزاجهانگیرخان قشقایی و آخوند ملا محمد کاشانی حکیم مشهور و میرزاعبدالعلی هرندی استفاده کند و در نجف اشرف عمدتا از محضر دو مرجع بزرگ مرحوم آخوند خراسانی و آقاسیدکاظم یزدی به مدت ۷ سال بهره برد و از آنها اجازه اجتهاد گرفت.
وی افزود: این تعالیم دینی و معنوی آنهم از چنین شخصیتهای بزرگی او را حامل نگاهی نافذ به دین کرد و به او قدرت رهبری و تاثیرگذاری بر موافق و مخالف بخشید به طوری که شرایط مجلس با حضور او به طور ملموس دچار تغییر میشد. امام (ره) فرمود من زمانی که جوان بودم برای تماشا به مجلس رفتم. مجلس آنوقت تا زمانی که مدرس نبود مثل این بود که گویا چیزی در آن نیست مثل این بود که محتوا نداشته باشد. مدرس با آن عبای نازک و با آن قبای کرباسی وقتی وارد میشد مجلس به معنای واقعی کلمه، مجلس میشد. طرحهایی که در مجلس ارائه میشد و طرحی که برای آن مخالفی بود مدرس مخالفت میکرد و مطلب را می ماساند.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: مرحوم ملکالشعرای بهار در مقاله سخن بلیغی در مورد مدرس دارد و میگوید ما رجال اصلاحطلب و شجاع و فداکار همچون امیرکبیر، سید جمال، امینالدوله، سیدعبدالله بهبهانی و سید محمد طباطبایی بسیار داشتهایم که هر یک از این بزرگان شخصیتهای برگزیده و تاریخی هستند اما مدرس از حیث تمامی چیز دیگری بود و در مدرس جنبه فنی،صنعتی و هنری بود که امور را ممتاز میکرد و علاوه بر آنکه از جنبه علمی و تقدس و پاکدامنی و هوش و فکر نیز دست کمی از هیچ کس نداشت و سرآمد همه این خصال سادگی بساطت و شهامت آن مرحوم بود.
مهمتر از همه خودگذشتگی و فداکاری او بود که در احدی دیده نمیشد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مدرس به تمام معنای کلمه فقیر بود آن فقری که باعث فخر پیامبر ما (ص) بود همان فقری که عین بینیازی و توانگری و عظمت او بود. مدرس پاک و راست و شجاع بود.
وی افزود: این خصوصیات برجسته در مدرس به نحوی بود که حتی دشمنان او در داخل و خارج تحت تاثیر او قرار میگرفتند.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: میل اسپو مستشار آمریکایی که در ایران در سال ۱۳۳۱ در کتاب خود مینویسد مشخصترین چهره و رهبر روحانیون در مجلس مدرس است. شهرت مدرس بیشتر در این است که برای پول ارزشی قائل نیست. او در خانه سادهای زندگی میکند که جز یک قالیچه و تعدادی کتاب چیز دیگری در آن وجود ندارد. لباس روحانیون را میپوشد و مردی است فاضل. در ملاقات با او محال است که کسی تحت تاثیر سادگی و هوش و قدرت رهبری او قرار نگیرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: میرزاده عشقی در ابتدای مجلس چهارم از مخالفین سرسخت مدرس بود و حتی شعر علیه مدرس سرود. اما تحت تاثیر شخصیت مدرس قرار گرفت و متوجه اشتباهش شد و در جرگه همراهان سید قرار گرفت. البته در دوره مجلس پنجم که ترورهایی توسط رضاخان به راه افتاده بود میرزاده عشقی هم ترور شد.
وی افزود: مدرس شخصیت مولدی بود، چه در عرصه علمی و در مدرسه سپهسالار (شهید مطهری فعلی) درس مستمری داشت و چه در حوزه سیاست که عنصر فعال و طراح بود و در سخت ترین شرایط با حضور خود حرکتهای تاریخساز به وجود میآورد نظیر حرکتی که در مقابل اولتیماتوم قشون روس در مجلس و کشور به وجود آورد یا در مخالفت با جمهوری رضاخانی و چه در فعالیتهای تقنینی مجلس که در تبیین قوانین مادر نظیر قانون مدنی نقش جدی داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حرکت تقنینی مجلس مدرس میگوید من که میبینید در مسائل مالی چقدر دقیق هستم و از دیناری هم نمیگذرم ولی پیشنهاد میکنم چون امروز در ایران شخصی از مشیرالدوله پیرنیا در زمینه مسائل حقوقی قویتر نداریم، پیشنهاد میکنم مجلس هر چقدر که پیرنیا میخواهد به وی بپردازد تا او یک دوره قانون برای کشور تهیه کند که این دقت نظر مدرس را در یک صد سال پیش نشان میدهد که تدوین قانون جامع و دقیق احتیاج به کار کارشناسی دارد که باید توسط افراد کاردان صورت گیرد و نتیجه آن جهت تصویب در مسیر مجلس قرار داده شود.
لاریجانی اضافه کرد: بنده در تجربهای که در این چند سال در مجلس حاصل کردم نگاه مرحوم مدرس را عمیقا باور دارم و معتقدم برای تعمیق مردم سالاری در کشور و تقویت مجلس و بهبود شرایط کشور ضروری است مؤسساتی صاحب فکر و تجربه از افراد متخصص را رسمیت بخشیم تا کمیسیونهای مختلف برای تدوین طرحها از این ظرفیتها استفاده کند و نتیجه کار آنها در مسیر کار کمیسیون و تصویب مجلس قرار گیرد و این کار نباید صرفا متکی بر مرکز پژوهشهای مجلس باشد گرچه این مرکز خدمات ارزشمندی را داشته و از کارشناسان زبدهای برخوردار است.
منبع: فارس
انتهای پیام/
تئاتر« شُله پزان» در خمام به روی صحنه رفت
سوت بازی مس کرمان و تراکتور تبریز به میلاد موسوی رسید
کیان شیرزاد به تیم فوتبال نونهالان ملوان بندرانزلی پیوست
۲۲ هزار جلد کتاب در کتابخانه عمومی خمام موجود است
اهدای اعضای بدن شهروند گیلانی؛ نجاتبخش ۳ بیمار بدحال