کد خبر: 52817 - تاریخ: سه‌شنبه، 10 ژوئن 2014 - 12:09

سخنگوی شورای شهر رشت اعلام کرد؛

چه کسی باید به داد مردم سراوان برسد؟/ باوجود مشکل زیست محیطی نباید لاکان را به سراوانی دیگر مبدل کرد

سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت گفت: اهالی سراوان سال هاست که از بوی بد ناشی از خودسوزی زباله ها در این منطقه رنج می برند براین اساس چه کسی باید به داد آنها برسد؟

به گزارش خوبان: فاطمه شیرزاد در گفتگو با مهر، ضمن گرامیداشت هفته محیط زیست و هفته جوان افزود: جمع آوری و انبار زباله ها در فصل گرما باعث تخمیر غیرهوازی سوختن خود به خود و احتراق ناقص (به ویژه پلاستیک ها) و تولید گازهای متان دی اکسید کربن و منو اکسید کربن می شود که آلودگی های بسیاری را به دنبال دارد.

وی اظهار داشت: موادی مانند پلاستیک و لاستیک که تجزیه نمی شود و زباله های بیمارستانی و مواد شیمیایی کارخان ها به همراه فضولات انسانی و غیره باعث الودگی خاک می شود.

عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه زباله های خانگی به دلیل تعفن تجزیه سریع در هوای گرم موجب تکثیر بسیاری از میکروب ها و رشد ونمو حشرات می شود، ادامه داد:  انتشار زباله ها در محیط و یا تلنبار در حواشی شهر ها، محیط مناسبی برای تکثیر و رشد و نمو حشرات، جوندگان و دیگر موجودات موذی به وجود می اورد که آلودگی محیط و انتشار بیماری های مختلف را در پی دارد.

وی با تاکید بر اینکه بر اثر دفع كنترل نشده و بازیافت نشده زباله های شهر با فضولات صنعتی آلاینده و زباله های بیمارستانی در یك جا و در مناطق نزدیك شهر، انتشار گسترده آلودگی ها را افزایش می یابد، گفت: بیماری هایی مانند کزاز، حصبه و شبه حصبه، انگل های روده ای، اسهال های خونی، فلج اطفال، سالک پوستی و احشائی و غیره از جمله بیماری هایی هستند که از طریق آلودگی ناشی از مواد زائد جامد در آب، هوا و خاک حاصل می شوند.

شیرزاد با اشاره به اینکه بیش از 20 سال است که زباله های شهر رشت و برخی از شهرهای گیلان در تپه جنگلی بالای سراوان دفن می شود، افزود: فاجعه بزرگتر از زباله ها شیرابه های حاصل از این پسماندهاست که تهدیدهای جدی را هم برای اهالی منطقه سراوان و هم برای محیط زیست به همراه دارد.

وی اظهار داشت: به نظر می رسد درد سراوان مشخص است اما این سوال به ذهن خطور می کند که چرا درمان جدی آغاز نمی شود و این در حالیست که همه ما بیان های زیبایی در این باره داریم باوجود این در هنگام اجرای طرح ها و پروژه ها تعلل صورت می گیرد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت ادامه داد: بعد از گذشت بیش از دو دهه از این معضل زیست محیطی همچنان مسئله زباله در منطقه سراوان با همان حساسیت و ریسک بلاتکلیف مانده است.

مسئولان باید با عزمی راسخ و مدیریتی جهادی وارد میدان شوند

وی با تاکید بر شعار امسال که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان ” اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی” نامگذاری شد، اظهار داشت: مسئولان دستگاه های اجرایی استان و مدیریت شهری هم باید با عزمی راسخ و مدیریتی بسیجی و جهادی وارد میدان عمل شوند.

شیرزاد افزود: در این راستا باید کارگروهی با حضور همه مسئولان مربوطه در این باره تشکیل شود تا نتایج مطلوبی برای رفع مشکل زیست محیطی ناشی از دفن غیربهداشتی زباله ها حاصل شود.

وی با بیان اینکه اگر مسئولان گیلان برای کنترل شیرابه های زباله سروان برنامه دارند،چرا اقدام های اجرایی روندی کند در پیش گرفته است، درمورد ایجاد کارخانه زباله سوز گفت: ایجاد کارخانه زباله سوز و راه اندازی سیستم تصفیه شیرابه های زباله در سراوان در دستور کار مسئولان اجرایی استان و مدیریت شهر رشت قرار دارد.

عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست ادامه داد: کارخانه زباله سوز در منطقه لاکان سراوان ساخته خواهد شد در حالیکه به دلیل وجود مشکل زیست محیطی اجرای آن منوط به تایید اداره کل حفاظت از محیط زیست گیلان است.

وی اظهار داشت: اگر در منطقه لاکان مشکل زیست محیطی وجود دارد نباید با اعطای مجوز برای ساخت زباله سوز این منطقه را به سراوانی دیگر مبدل کرد.

شیرزاد ادامه داد: با وجود این می طلبد که مدیران مربوطه در سریع ترین زمان ممکن با مطالعات کارشناسی شده نسبت به جانمایی مناسب برای ایجاد کارخانه زباله سوز اقدامی موثر انجام دهند.

وی با بیان اینکه کارخانه زباله سوز مدرن شهري بايد به شكل اتوماتيك و تحت كنترل با توجه به استانداردهاي زيست محيطي قابل اطمينان طراحي شود، گفت: بر این اساس ممكن است اين صنايع در اماكن نزديك به توليد زباله استقرار يابد با وجود اين چنين تاسيساتي معمولا از طرف گروه هاي تخصصي محيط زيست مورد انتقاد شديد قرار مي گیرد.

آلودگي صوتي معضل مهم زيست محيطي زباله سوزهاست

سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت افزود: به ازاي هر تن زباله سوزانده شده حدود شش هزار مترمكعب گاز خروجي از دودكش و دو دهم تا چهار دهم متر مكعب خاكستر و كمتر از يك متر مكعب فاضلاب توليد مي شود. وی با اشاره به اینکه اين مواد در طول زمان به اتمسفر، مجراهاي فاضلاب يا منابع آب و خاك وارد شده و عواقب نامطلوبي را در محيط به وجود مي آورد، ادامه داد:عمده ترين مساله كارخانه هاي زباله سوز ايجاد هواي آلوده در اطراف كارخانه است كه به طور معمول از طریق گازهاي توليدي، دود و بوي تعفن به وجود مي آيد.

شیرزاد همچنین گفت: مهم ترین مشكل زيست محيطي مربوط به آلاينده هاي متعدد و مختلفي است كه به مقدار زياد وارد هوا مي شود و اين مشكل باعث مي شود كه هزينه هاي گزافي به سيستم زباله سوز تحميل شود تا استانداردهاي مجاز خروجي كه در برخي شرايط حصول آن دشوار است برابر شود.

وی افزود: علاوه بر این خاكستر باقي مانده با وجود اينكه عاري از مواد آلي و عوامل مزاحم ديگر است اما احتمال حضور فلزات سنگين در آن استفاده هاي بعدي از آن به ویژه در خاك و كشاورزي را با مشكل و محدوديت روبه رو مي كند.

عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت اظهار داشت: همچنین در شرايطي كه به اجبار از شوينده هاي تر (اسكرابرها) استفاده شود، تصفيه فاضلاب اسيدي توليدي نيز هزينه بر و مشكل است و حتي بايد استاندارهاي تخليه به آب هاي سطحي و زير زميني را دارا باشد.

وی یادآور شد: ديگر معضلات زيست محيطي مربوط به زباله سوزها را مي توان آلودگي صوتي، تاثير بر جنبه هاي زيبا شناختي محل و كاربري زمين دانست كه به ویژه در مواردي كه كارخانه در داخل يا نزديك محيط هاي شهري بوده داراي اهميت و تاثير بيشتري است.

اشتعال عناصر آلي گازهائي از قبيل بخار آب، دي اكسيد كرين، اكسيدهاي نيتروژن و مواد سمي (ازقبيل فلزات و اسيدهاي هالوژن دار) را به همراه باقيمانده هاي جامد توليد مي نمايد اگر شرايط اشتعال به درستي كنترل نگردد، مونو اكسيدكرين كه گازي است سمي نيز توليد ميگردد. خاكستر و آب پس مانده توليد شده در فرايند نيز شامل عناصر سمي است كه بايد به درستي با آن برخورد شود تا از بروز اثرات مخرب بر سلامتي و محيط زيست جلوگيري گردد.

انتهای پیام/


مطالب مرتبط:
نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads