کد خبر: 242496 - تاریخ: سه‌شنبه، 10 دسامبر 2024 - 09:40

پچ‌پچ‌های کوچه و بازار تا طوفان‌ رسانه‌های اجتماعی

در غیاب اطلاعات رسمی، رسانه‌های غیررسمی و شبکه‌های اجتماعی به منبع اصلی اطلاعات تبدیل می‌شوند و این رسانه‌ها ممکن است به دلایل مختلف، اطلاعات نادرست یا جهت‌دار منتشر کنند که می‌تواند به ایجاد تنش‌های اجتماعی و سیاسی دامن بزند.

به گزارش خوبان خبر؛ در دنیای امروز، نقش ارتباطات و اطلاع‌رسانی در شکل‌گیری و مدیریت افکار عمومی بسیار حیاتی است و یکی از وظایف مهم مسئولین، اطلاع‌رسانی به موقع و شفاف از عملکرد و تصمیمات خود به جامعه است.

عدم اطلاع‌رسانی صحیح و به‌موقع می‌تواند تأثیرات منفی عمیقی بر افکار عمومی داشته باشد که نه تنها اعتماد عمومی را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند مشکلات اجتماعی و سیاسی نیز ایجاد کند.

یکی از اثرات عمده عدم اطلاع‌رسانی مسئولین، افزایش بی‌اعتمادی در بین مردم است، زمانی که اطلاعات کافی و دقیق در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد، آنان به شایعات و اطلاعات نامعتبر روی می‌آورند و این امر می‌تواند به ایجاد سوءتفاهم‌ها و برداشت‌های نادرست منجر شود که نهایتاً به بی‌اعتمادی نسبت به مسئولین و نهادهای حکومتی می‌انجامد.

همچنین بی‌اعتمادی عمومی می‌تواند مانعی برای اجرای سیاست‌ها و تصمیمات مهم باشد و همکاری و مشارکت عمومی را که برای پیشبرد اهداف جامعه ضروری است، تضعیف کند، علاوه بر این، عدم اطلاع‌رسانی به موقع می‌تواند فضای جامعه را برای شایعه‌پراکنی و انتشار اطلاعات نادرست فراهم کند.

در غیاب اطلاعات رسمی، رسانه‌های غیررسمی و شبکه‌های اجتماعی به منبع اصلی اطلاعات تبدیل می‌شوند و این رسانه‌ها ممکن است به دلایل مختلف، اطلاعات نادرست یا جهت‌دار منتشر کنند که می‌تواند به ایجاد تنش‌های اجتماعی و سیاسی دامن بزند.

همچنین، عدم شفافیت در اطلاع‌رسانی می‌تواند به کاهش انگیزه و مشارکت مردم در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی منجر شود، مردم زمانی که احساس کنند اطلاعات کافی در اختیار دارند و می‌توانند در فرآیندهای تصمیم‌گیری نقشی ایفا کنند، بیشتر تمایل به مشارکت در امور عمومی پیدا می‌کنند، در مقابل، اگر احساس کنند صدایشان شنیده نمی‌شود یا اطلاعات لازم برای تصمیم‌گیری ندارند، انگیزه خود را برای مشارکت از دست می‌دهند.

به علاوه، عدم اطلاع‌رسانی می‌تواند به کاهش اعتبار بین‌المللی یک کشور منجر شود. در دنیای به هم پیوسته امروز، اطلاعات و اخبار به سرعت در سطح جهانی منتشر می‌شوند، عدم شفافیت در موضوعات مهم می‌تواند به بدبینی و سوءظن در جامعه بین‌المللی منجر شود که ممکن است تأثیرات منفی بر روابط دیپلماتیک و اقتصادی کشور داشته باشد.

برای مقابله با این چالش‌ها، مسئولین باید به اهمیت اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف پی ببرند و سیستم‌های کارآمدی برای ارتباط با مردم ایجاد کنند.

 فراهم‌سازی فرصت‌های مناسب برای طرح سوالات و ابهامات مردم و ارائه پاسخ‌های قانع‌کننده می‌تواند به بهبود اعتماد عمومی و تقویت همبستگی اجتماعی کمک کند، به این ترتیب، اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف نه تنها به نفع مردم، بلکه به نفع خود مسئولین و جامعه به‌طور کلی خواهد بود.

یاددداشت| حسن غلامپور فعال رسانه 

انتهای پیام/.

نظرات بینندگان

نظری ثبت نشده است

  ارسال دیدگاه

  توجه نمایید
  • در زمینه‌ی انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «خوبان خبر» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • خوبان خبر از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
  • تنها خالی نماندن متن دیدگاه الزامی است.
  • telegram khoobankhabar

    telegram khoobankhabaradvads