به گزارش خوبان، عظیم مدبری ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه در سال گذشته شاهد افزایش ۴۳ درصدی تولید خاویار در استان گیلان بودهایم، اظهار کرد: از این نظر در جایگاه نخست تولید خاویار کشور قرار داریم.
وی با بیان اینکه پنج هزار و ۴۵۱ کیلوگرم خاویار در استان گیلان تولید شده است، افزود: از این مقدار هزار و ۱۴۰ کیلوگرم به کشورهای فرانسه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه صادر شده است.
مدیرکل شیلات گیلان به فعالیت ۶۷ مزرعه پرورش ماهی خاویاری در استان گیلان اشاره کرد و گفت: ۴۰ درصد مزارع پرورش ماهیان خاویاری کشور در استان گیلان وجود دارد.
وی در ادامه به کیفیت بالای خاویار تولید شده در استان گیلان اشاره و با بیان اینکه خاویار تولیدی در استان گیلان از نوع بلوگا است، اضافه کرد: ارزش هر کیلوگرم خاویار صادراتی ۷۰۰ دلار است.
مدبری با بیان اینکه میانگین تولید خاویار در مزارع پرورش ماهیان خاویاری استان گیلان حدود ۳ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم بوده است، گفت: این میزان امسال به ۵ هزار و ۴۵۱ کیلوگرم رسیده است.
وی با بیان اینکه پرورش دهندگان ماهیان خاویار در گیلان بیشتر تمایل به استفاده از مزارع ساحلی را دارند، ادامه داد: علت این کار طبیعی و ارگانیک شدن طعم ماهی خاویاری طبیعی است.
مدیر کل شیلات گیلان افزود: شهرستان تالش با تولید سالانه دو هزار و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی رتبه نخست تولید خاویار در گیلان را دارد.
وی با اشاره به اینکه علت افزایش تولید خاویار، تقاضای جهانی و شرایط مطلوب تولید این گونه دریایی است، تصریح کرد: طبق مصوبه کمیسیون منابع زنده دریای خزر که ایران نیز در آن عضویت دارد صید تجاری ماهیان خاویاری از این دریا از سال ۲۰۱۲ ممنوع شده و تولید خاویار در گیلان در حال حاضر فقط به صورت پرورشی است.
صید ۲۷۵۰ تن ماهیان استخوانی در گیلان / ۱۵ درصد رشد داشته است
احداث بزرگترین استخر تکثیر طبیعی مولدین ماهی سفید در سواحل خزر
افزایش ۴۶ درصدی صید ماهیان استخوانی در سواحل گیلان / ۳۷۰۰ تن کیلکا صید شد
۲۵۸ تن ماهیان استخوانی در سواحل گیلان صید شد
هزار و ۳۳۰ تن ماهی استخوانی سهم تور صیادان گیلانی