به گزارش خوبان، علی درجانی با اشاره به آغاز فصل زراعی جدید در استان گیلان، اظهار کرد: در تمام ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری استان گیلان شخم اول با بهره گیری از بارشها انجام شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون خزانه گیری در ۵۰ درصد اراضی شالیزاری استان انجام شده است، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از انتقال این ویروس توصیههای لازم به شالیکاران در هنگام انجام کار زراعی ارائه شده است.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان استفاده از کشت مکانیزه را یکی از راهکارهای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا عنوان و تصریح کرد: در همین راستا امسال شاهد ارتقای ۶۷ درصدی درجه مکانیزاسیون در تولید برنج گیلان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه هدف از این کار ارتقای سطح کمی و کیفی تولید برنج در استان است، گفت: در همین راستا بیش از هزار میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون به متقاضیان پرداخت شده است.
درجانی ادامه داد: پیش بینی میشود امسال با توجه به شرایط ۱۵۷ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان به صورت مکانیزه کشت شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ۱,۴۵۰ تن بذر اصلاح شده برنج در میان کشاورزان توزیع شده است، افزود: این بذرها برای کشت ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان کفایت کرده و از نوع هاشمی، ارقام پرمحصول خزر، آنام، گیلانه و رش است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزایش ۸۵ درصدی تولید بذرهای اصلاح شده را یکی از برنامههای این سازمان در سال جاری عنوان و اظهار کرد: هر ساله یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک در استان گیلان برداشت شده که از این میزان ۷۵۰ تا ۸۵۰ تومان برنج سفید استحصال میشود.
وی به توزیع کودهای شیمیایی نیز اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از ۳۱ هزار تن کود شیمیایی شامل ازته، فسفاته و پتاسه توزیع و هم اکنون نیز شش هزار و ۵۰۰ تن کود شیمیایی در انبارهای گیلان ذخیره شده و ۳۵۰۰ تن نیز از کارخانه پتروشیمی خریداری و به استان گیلان حمل خواهد شد.
راه اندازی ۷ طرح صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی گیلان
توجه به کمیته بهره وری از منابع آب کشاورزی در گیلان اولویت دارد
مشکلی تأمین گوشت و مرغ در گیلان وجود ندارد
ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در تولید ماهیان خاویاری پای کار میآید
۷۸ درصد شالیزارهای گیلان مکانیزه برداشت شد