به گزارش خوبان: روستای بالا محله چوکام یکی از 13 روستای دهستان چوکام در بخش خمام است. این روستا طبق آخرین سرشماری 3222 نفر جمعیت دارد. برای آشنایی بیشتر با این روستا با علی رحمانی دهیار این روستا هم کلام شدیم.
خوبان خبر: در ابتدای مصاحبه، خود را برای کاربران سایت معرفی بفرمایید.
علی رحمانی چوکامی هستم متولد 1364 در روستای فرشکی از دهستان چوکام بخش خمام و هم اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا گرایش برنامه ریزی روستایی می باشم.
خوبان خبر: از چه تاریخی به عنوان دهیار روستای بالا محله چوکام مشغول شدید؟
از 28 شهریور ماه سال 1388 تاکنون در خدمت مردم عزیز روستای بالا محله چوکام هستم.
خوبان خبر: هم اکنون روستای بالا محله چوکام چند نفر جمعیت دارد؟
دهستان چوکام یکی از سه دهستان بخش خمام به مرکزیت روستای بالامحله چوکام است. بر اساس سرشماری سال 1390، جمعیت روستای بالامحله چوکام 3222 نفر با 994 خانوار است.
اما بر اساس آمار خانه بهداشت در سال 93، جمعیت روستا بالغ بر 3874 نفر و متشکل از 1124 خانوار است.
خوبان خبر: روستای بالا محله چوکام از چه امکانات رفاهی برخوردار است؟
مردم در این روستا از امکاناتی همچون آب، برق، گاز و تلفن برخوردارند.
همچنین مرکز دهستان چوکام 4 مدرسه در کلیه سطوح تحصیلی دارد. این روستا همچنین از یک مرکز بهداشت و یک خانه بهداشت برخوردار است.
خوبان خبر: گزیده ای از مهم ترین اقداماتی که در زمان حضور شما به عنوان دهیار در این روستا صورت گرفته است را برای کاربران به اختصار شرح دهید.
این اقدامات را می توان به دو دسته تقسیم کرد. اقداماتی که ما آن ها را پیگیری کردیم تا انجام شود و اقداماتی که خود دهیاری برای روستا انجام داده است.
اولین کاری که با پیگیری های دهیاری صورت گرفت، آوردن آب شرب بود. در سال 1389، از خط لوله انتقال 1000 که از تصفیه خانه سنگر به انزلی انتقال پیدا می کرد، انشعاب آبی با حجم 10 لیتر در ثانیه برای روستا گرفتیم.
احداث خانه بهداشت، اقدام بعدی بود که در سال 1390 به بهره برداری رسید.
مدت هاست که در چوکام با مشکل ضعف برق روبرو هستیم. چون ترانس های برق موجود پاسخگوی این تعداد از جمعیت نبود. برای این منظور 4 ترانس برق با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد و 600 میلیون ریال نصب شد تا مشکل ضعف برق تا حدی برطرف شود.
همچنین در این مدت روکش آسفالت خیابان فرهنگ چوکام که به روستای جیرسرچوکام منتهی می شد، از دیگر کارهایی انجام گرفته می باشد.
خوبان خبر: گویا پای بخش خصوصی هم به روستا شما باز شده است؟
بله. هم اکنون یک شرکت بسته بندی مواد غذایی در روستای ما مشغول به فعالیت است و 10 نفر از اهالی روستا به طور مستقیم در آن مشغول به کارند.
یک شرکت آسانسور سازی هم در روستای بالا محله چوکام فعالیت می کند. این شرکت قسمتی از خط تولید خود را به روستای ما آورده است. در این شرکت 7 نفر در خط تولید و 3 نفر در بخش اداری مشغول هستند.
خوبان خبر: چه اقداماتی راساً از سوی دهیاری بالا محله چوکام در طول مدت حضور شما صورت گرفته است؟
نخستین اقدام احداث پارک با اعتباری بالغ بر 400 میلیون ریال بود که در سال 90 به بهره برداری رسید. این پارک شامل دو بخش است: یک قسمت وسایل بازی برای کودکان و بخش دیگر وسایل ورزشی برای بزرگسالان.
اجرای مبلمان روستایی به طول 1300 متر با اعتباری بالغ بر 1 میلیارد و دویست میلیون ریال.
دهیاری جاده اصلی بازار چوکام را تعریض کرد و برای این کار 15 تیر برق را هم جابجا نمود که هزینه ای بالغ بر 200 میلیون ریال در برداشت.
برای جمع آوری آب های سطحی روستا، در سه نقطه – جنب مسجدجامع بازار چوکام، روبروی پمپ بنزین و خیابان شهدا در پشت بازار چوکام – لوله گذاری به طول 700 متر انجام شد و برای این کار 450 میلیون ریال هزینه شد.
شن ریزی کوچه ها و معابر، ترمیم و روکش آسفالت کوچه های اردشیر باقری و شهید سالخورده، نامگذاری کوچه ها و معابر، تجهیز زمین فوتبال چوکام و ایجاد فضای سبز در خیابان اصلی بازار چوکام از دیگر فعالیت های صورت گرفته توسط دهیاری می باشد.
خوبان خبر: برای توسعه روستای بالا محله چوکام در دراز مدت چه پروژه های را در دست اقدام دارید؟
مهم ترین پروژه، تبدیل شدن روستای بالا محله چوکام به شهر است که از آرزوهای دیرینه مردم چوکام می باشد.
پروژه دیگر تکمیل سالن ورزشی به متراژ 480 متر مربع است. این سالن توسط اداره نوسازی اداره کل آموزش و پرورش گیلان احداث شده و ان شا الله تا هفته دولت سال 94 به بهره برداری می رسد.
-آسفالت خیابان شهید عباسپور که تا اوایل فرودین ماه انجام خواهد شد.
-لاین جدا کننده محور خواچکین به چوکام و تعریض این خیابان.
-احداث سرویس بهداشتی برای بازار چوکام
-احداث میدان شهدا روبروی مسجد جامع چوکام
-ساماندهی دست فروشان در بازار چوکام
و آسفالت سه خیابان به طول 2 کیلومتر.
خوبان خبر: روستای بالا محله چوکام شرایط تبدیل شدن به شهر را دارد؟
طبق قانون یکی از مولفه های تبدیل شدن روستا به شهر، فاکتور جمعیت است که روستا باید حداقل 3500 نفر جمعیت داشته باشد و مرکز دهستان چوکام از این نظر مشکلی نخواهد داشت. تاکنون به کمک واحد تقسیمات کشوری، طرح توجیهی برای تبدیل شدن مرکز دهستان چوکام به شهر توسط بنده تهیه شده و به وزارت کشور فرستاده شده است و همچنان در حال پیگیری این موضوع هستیم.
در صورتی که خمام شهرستان شود، دهستان چوکام از حالت دهستانی به بخش تبدیل می شود. در واقع اولویت اول بعد از شهرستان شدن خمام، تبدیل شدن چوکام از دهستان به بخش است.
خوبان خبر: مرکز دهستان چوکام چند هکتار زمین زراعی دارد؟
این روستا 325 هکتار زمین زراعی برای کشت دارد و شغل اغلب مردم کشاورزی و برنجکاری است.
خوبان خبر: از این مقدار زمین سالیانه چند تن برنج برداشت می شود؟
از این مقدار زمین سالیانه 1170 تن برنج به دست می آید.
خوبان خبر: آیا در بالا محله چوکام هم با پدیده مهاجرت افراد رو برو هستیم؟
فراوان!
البته روستا هم مهاجر پذیر است و هم مهاجر فرست ولی مهاجر پذیری این روستا به دلیل نزدیکی به مرکز استان بیشتر است و اغلب مردم روستاهای دیگر به این روستا می آیند.
خوبان خبر: از وقتی که در اختیار سایت ما قرار دادید، صمیمانه سپاسگزاریم.
انتهای پیام/64
جلال مصفا مدال برنز مسابقات لیگ دسته اول پومسه باشگاههای کشور را کسب کرد
عصمت محمد دوست سرپرست فرمانداری خمام منصوب شد
تئاتر« شُله پزان» در خمام به روی صحنه رفت
سوت بازی مس کرمان و تراکتور تبریز به میلاد موسوی رسید
کیان شیرزاد به تیم فوتبال نونهالان ملوان بندرانزلی پیوست