غلامرضا کردافشاری گفت: ناراحتی های معده در ماه رمضان باید مورد توجه قرار گیرد در این میان احساس سفتی و پری شکم حس بسیار ناراحت کنندهای است که گاهی افراد با آن مواجه میشوند و این همان درد نفخ کردن است که در ماه رمضان برای روزه داران بسیار رخ میدهد.
وی ادامه داد: افرادی که پس از خوردن غذا نفخ میکنند به راحتی میتوانند با تغییر دادن رژیم غذایی، نحوه غذاخوردن و دور کردن استرس و ناراحتی روزانه این مشکل را حل کنند.
این متخصص طب سنتی افزود: بنابراین پرخوری در سحر مضر است، به ویژه استفاده از غذاهای پختنی و سنگین چرا که اولاً دستگاه هاضمه در سحر پذیرش غذاهای سنگین را ندارد و دوم اینکه معمولاً روزهدار پس از سحر به استراحت میپردازد و پس از بیدار شدن متوجه سنگینی دستگاه هاضمه، احساس بوی بد در حلق و دهان، ترش کردن معده، سردرد، احساس کسالت و دیگر مشکلات میشود. پس بهتر است با یک وعده غذای پختنی در افطار و یک وعده غذای حاضری ولی مقوی در سحر به بدن و تأمین سلامتیاش کمک کنیم.
کردافشاری تصریح کرد: پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده و غذاهای تند و بسیار ترش و شور و پرادویه و پرهیز از مصرف چند نوع غذا روی هم نیز تأکید شده است.
وی افزود: پرهیز از مصرف قهوه و کاکائو و چای پررنگ در این ماه توصیه میشود چرا که این مواد لایه داخلی معده را ملتهب میکنند و باعث ایجاد نفخ میشود.همچنین از مصرف نوشیدنیهای سرد و آب یخ در هنگام افطار باید پرهیز کرد.
کردافشاری گفت: پرهیز از فاصله انداختن زیاد بین وعدههای افطار و شام، پرهیز از مصرف انواع نوشیدنیهای گازدار دوغ، ماست و سالاد و میوهها به همراه غذا، پرهیز از مصرف غذاهایی مثل ماکارونی، فستفودها و شیرینی که در قنادی تهیه میشود نیز از توصیه های دیگر در این زمینه است.
این متخصص طب سنتی افزود: از مصرف چغندر، شلغم، سیر و پیاز خام، حبوبات نفاخ مثل لوبیا و عدس سبزیجاتی مانند کلم و میوههایی مثل هلو، آلو، خیار و کدو و پرتقال و نارنگی باید جلوگیری کرد.
مصرف غذاهای مفید در ماه رمضان برای جلوگیری از نفخ شکم
وی گفت: بهتر است در این ماه از غذاهای با هضم ساده و آسان استفاده شود. غذاهای کبابی و خورشتی، سوپهای کمچرب، نان و پنیر و آب میوه از جمله آب سیب در این ماه مفیدند. البته مصرف آب میوه، مایعات و میوه باید حداقل ۱ تا ۱.۵ ساعت با زمان صرف غذا فاصله داشته باشد.
کردافشاری تصریح کرد: در این ماه مصرف میوه هایی مانند انجیر، مویز و برگه زردآلو که ملین گیاهی و فیبردار هستند مفید است و مصرف نان سبوسدار و قند طبیعی دستگاه گوارش را اصلاح و یبوست را برطرف می کند.
این متخصص طب سنتی گفت: ترکیب غذایی شامل سبزیپلو که سبزی آن شوید یا گشنیز باشد و کباب برگ و جوجه کباب مفید است.مصرف مرباهایی مثل مربای به و بالنگ و کره و عسل در هنگام افطار مفید است و برای تقویت معده قرار دادن سبزیجاتی مثل شوید، جعفری، ریحان، نعناع و مرزه در رژیم غذایی مفید است.
وی با تأکید براینکه در صورت مصرف ماست، حتماً مقداری آویشن و نمک به آن اضافه شود گفت: شوید هضمکننده غذا و تسکیندهنده دلدرد و مانع ضعف معده بوده و جلوی فساد غذا در بدن را میگیرد، اخلاط غلیظ را از معده خارج میکند و اگر گوشت با شوید پخته شود هضم آن آسان میشود.
کردافشاری ادامه داد: جعفری خلطهای لزج را پاکسازی کرده و محلل نفخ است و گشنیز تقویتکننده دهانه معده و مانع صعود بخارات از معده به سمت مغز است و ریحان از ضعف معده جلوگیری میکند و بادهای غلیظ را به تحلیل میبرد.
وی ادامه داد: نعناع معده و قوت هاضمه را تقویت می کند و در طب جدید نیز اثر ضدنفخ نعناع و تقویت دستگاه گوارش توسط این گیاه به اثبات رسیده است.
این متخصص طب سنتی گفت: همچنین آویشن باعث تلطیف غذاهای غلیظ شده و بادها را به تحلیل میبرد و معده را از رطوبتها و خلطهای زاید پاکسازی کرده و مانع صعود بخارات به سمت مغز میشود. از فساد غذا در داخل بدن جلوگیری کرده و دلدرد را تسکین میبخشد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
سوت بازی مس کرمان و تراکتور تبریز به میلاد موسوی رسید
کیان شیرزاد به تیم فوتبال نونهالان ملوان بندرانزلی پیوست
۲۲ هزار جلد کتاب در کتابخانه عمومی خمام موجود است
اهدای اعضای بدن شهروند گیلانی؛ نجاتبخش ۳ بیمار بدحال
تیمهای فوتبال اتحاد خمام و شاهین خشکبیجار به تساوی بدون گل رضایت دادند