به گزارش خوبان: پس از ظهور اسلام بسیاری از عادات عرب جاهلیت کنار گذاشته شد و برخی هم به رسمیت شناخته شد مثل ماه های حرام (ذی القعده- قربان- محرم- رجب) که بعد از اسلام و هم اکنون نیز حرام است.
با پیروزی انقلاب اسلامی هم، بعضی سنت های ناپسند برداشته شد و مردم مقاومت نکردند. ولی بعضی هم از ماندگاری بیشتری برخوردار شد مثل چهارشنبه سوری.
حال که مردم به این موضوع اقبال دارند، می شود چهارشنبه سوری را آنالیز نمود و نقاط مثبت آن را تقویت نمود. برای مثال خوردن سبزی پلو با ماهی که هم جزو غذاهای مقوی است و هم مورد سفارش اسلام است. و در روایات داریم: امام رضا(ع) سر سفره ای که سبزی نبود غذا نمی خوردند. اما ماهی در سبد غذای ایرانیان سهم چندانی ندارد.
آتش یکی از عناصر اربعه ( آب – باد – خاک – آتش ) و از مطهرات است. در اسلام بشر مدیون آتش است. پس از کشف آتش زندگی بشر تغییر نمود. امروزه میلیون ها ماشین، موتور و کارخانه جات با جرقه آتش به حرکت در می آید. نان و غذای سر سفره ما مدیون آتش است.
نقش آتش آنقدر غلیظ بود که عده ای از انسان ها به عبادت آتش مشغول شدند و مجوس به وجود آمد و البته اسلام این بخش را هرگز تایید نمی کند و آتش را مخلوق خالق متعال و تابع فرامین او می داند. آنجا که فرمود:« ای آتش برای خلیل ما سرد و سلامت شو»
این آتش خواصی دارد که اسلام آن را به رسمیت می شناسد و در احکام اسلامی به کار گرفته می شود. از جمله:
√ آتش پاک کننده و از مطهرات است. اگر شیء نجسی بسوزد و استحاله صورت پذیرد پاک می شود. مثلا چوب نجسی که ذغال شود دیگر نجس نیست.
√حد شرعی بعضی از گناهان کبیره آتش است. یعنی با آتش گناهکار پاک می شود.
√حیوان حلال گوشت موطوئه پس از ذبح باید سوزانده شود تا آثارش از بین برود.
√خاصیت میکروب کشی آتش در طب قدیم و جدید استعمال دارد. چنانچه سابقاً زخم های عفونی را داغ می کردند.
√تمامی انسان های خوب و بد در روز قیامت ( البته به غیر از معصومین) اول وارد آتش می شوند و از آنجا عبور کرده و وارد بهشت می شوند.
امروزه در اکثر شهرهای ما هر شب چهارشنبه سوری است و هزاران تن زباله در گوشه و کنار ایران در حال سوختن و استحاله است. پس ایرادی ندارد ما زباله ها و آشغال و آلودگی های خانه و کاشانه خود را در گوشه ای جمع کنیم و آن ها را بسوزانیم تا نجاست و کثافت که مظهر شیطان است بسوزد و نابود گردد.
به شرطی که از آتش طلب رستگاری و سعادت نکنیم. بلکه از آتش به خدا پناه ببریم که در متن آیات و روایات ما زیاد آمده است که خدایا ما را از آتش نجات بده و به آن مبتلا مگردان . « اجرنا من النار یا مجیر»
نویسنده: حجت الاسلام احمد کیماسی
انتهای پیام/
سوت بازی مس کرمان و تراکتور تبریز به میلاد موسوی رسید
کیان شیرزاد به تیم فوتبال نونهالان ملوان بندرانزلی پیوست
۲۲ هزار جلد کتاب در کتابخانه عمومی خمام موجود است
اهدای اعضای بدن شهروند گیلانی؛ نجاتبخش ۳ بیمار بدحال
تیمهای فوتبال اتحاد خمام و شاهین خشکبیجار به تساوی بدون گل رضایت دادند