به گزارش خوبان، محمدعلی نجفی عصر سه شنبه در نشستی با کارکنان شرکت آب منطقه ای گیلان بیان داشت: بر اساس آمارها، گیلان استانی پرباران است که به طور متوسط طی 15 سال گذشته، یک هزار و 265 میلیمتر بارش را داشته ایم.
وی تصریح کرد: در استان بارش سالانه بین یک هزار و 50 تا یک هزار و 500 میلیمتر بوده اما بخش اعظم آن، بلااستفاده از استان خارج می شود.
نجفی گفت: گاهی استفاده از این منابع عظیم الهی در حد 200 تا 300 میلیمتر است چراکه ابزار مناسب برای استفاده صحیح از آن را پیدا نکرده ایم.
وی با بیان اینکه اهمیت آب در کشور بسیار بالاست، ادامه داد: در استان سرسبز و زیبای گیلان این موضوع، اهمیت دو چندانی دارد و یکی از بحث هایی که در جلسات مکرر استانی و کشوری طی سال های گذشته داشته ایم، بحث استفاده از منابع و بارش هایی است که در استان داریم.
استاندار گیلان گفت: تلاش مان این بوده تا این رحمت الهی موجب زحمت برای شهروندان نشود و شاهد آبگرفتگی های سطحی در شهرها نشویم.
وی تصریح کرد: همچنین تلاش کرده ایم تا با آبخیزداری مناسب و حفظ اراضی جنگلی و محیط زیست بتوانیم منابع آبی استان را حفظ کنیم از این رو ، در کنترل منابع آبی بایستی جدیت داشته باشیم.
به گفته نجفی، امروز 80 درصد آب 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به سد سفید رود وابسته است.
وی با بیان اینکه حداکثر آبی که سد سفیدرود در خودش می تواند جای دهد، یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب است، افزود: سد سفیدرود قبلا تامین کننده 165 هزار هکتار زمین زراعی گیلان بود ولی اکنون ظرفیت آن به یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
وی به استفاده از آب این سد از طریق سدهای مجاز و غیرمجاز، آب بندان های فراوان و چاه های غیرمجاز طی سه دهه اخیر و استفاده هشت استان از آب این سد اشاره و بیان کرد: باید تلاش کنیم تا از باران در جلگه بهره بگیریم چراکه در درازمدت نمی توانیم وابسته به سد سفید رود باشیم.
نجفی به احداث سدهای شفارود، پلرود ، لاسک و دیوش و سدهای لاستیکی اشاره و بیان کرد: سدشفارود برای تامین آب شرب بخشی از غرب استان در حال احداث است.
وی اضافه کرد: همچنین سد پلرود آب بخشی از زراعت شرق گیلان را تامین می کند و برای احداث دیگر سدها ، اهدافی پیش بینی شده است.
وی با تاکید بر ضرورت بهره گیری اصولی و صحیح از فرصت آب در استان گفت: اندیشه مان این است آبی که استان مان دارد را کنترل کنیم.
نجفی با یادآوری اینکه گیلان جزو دو استانی است که برنج کاری در آن تعریف شده، افزود: در کانال های آبی و مکانیزه کردن هدایت آب در حد یک هزار و 800 کیلومتر تعریف شده که 800 کیلومتر آن اجرا شده است.
وی تصریح کرد: بدلایل مختلفی گاهی اندیشه مدیریتی و گاهی در قالب تحریم ها و فشارهایی که می خواستند بر ملت مان وارد کنند ، از فرصت بارش ها به خوبی استفاده نشده اما بعد از برجام فضای مناسبی فراهم آمده تا از اندیشه های نو و به روز، در بخش های فناوری و شرکت های دانش بنیان بهره بگیریم.
وی اضافه کرد: در بحث سیاست خارجی و مذاکرات موفق عمل کرده ایم و این امر، نوید آینده ای بهتر به همراه امید و آسایش را برای مردم به همراه دارد و اندیشه گیلان برتر ، گیلان بهتر که شعار ما در استان بوده ، جامه عمل خواهد پوشید.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/633232
الحاق ۷ روستای خمام به منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی تایید شد
ساختار صنفی شهرستان جدید خمام مستقل شد
اتحاد خمام و پارس بندر کیاشهر به تساوی رضایت دادند
اجرای ۱۸۵۱ میلیارد پروژه پدافند غیرعامل برای تقویت زیرساخت های گیلان
کسب مدال های رنگارنگ تیم کاراته خمام در مسابقات سبک شوتوکان FSK گیلان